Walther Schaldemose
back / home     
 
Walther Schaldemose – ”Kolonihavemaleren”
Født 1932. I mange år arbejdede han som stempelgravør, og denne fortid afspejles den dag i hans naivistiske maleri, som i helt særligt grad er fyldt med mange fine små detaljer.

Walther finder sine motiver overalt, hvor han færdes. Men kolonihaverne har han altid haft et godt øje til. Men også billeder fra hans daglige hjemmeliv i stuen og på badeværelset, cirkusfantasier, blomsterbilleder, bryllupsbilleder, bamsebilleder og dejlige damer ses ofte i hans verden. Og hans farverige billeder er altid malet på mindre masonitplade med akrylfarver, og man kan næsten ikke forstå, at der findes så små pensler, som han åbenbart må bruge for at male de små billeder med den enorme rigdom af detaljer som er så karakteristisk for ham. Og de fleste billeder viser livets lyse sider, ofte den erotiske, men altid på en romantisk måde – og med megen humor.

I 2010 udkom bogen ”Kolonihavemaleren - Walther Schaldemose og Maleriet ” og Ole Lindboe skrev:

”Som nu Walther Schaldemose, der på sin egen sødmefulde, magiske, nostalgiske og poetiske måde har bragt den naivistiske maleri med ind i det nye moderne årtusinde. Han er dybt original og forsynet med et fortryllende talent, der rækker langt ud over, hvad de fleste i den genre kan præstere.
Hvis/når naivismen engang indtager sin selvfølgelige plads i vores lokale kunsthistorie, vil det ikke mindst være Walther Schaldemoses fortjeneste.”

Malerierne på denne side vises for at repræsentere
kunstnerens stil, derfor ikke i øjeblikket i galleriet til salg.

The paintings on this page are shown to represent the
artist´s style, therefore not currently in the gallery for sale.
back / home